Skip to main content

Animatie

Wij maken effectieve animaties in 2D & 3D

Onze specialisatie is het op maat maken van animaties. Wij maken animaties in zowel 2D als 3D. Pink Producties is gespecialiseerd in het ontwikkelen van animaties, explanimations en logo-animaties. Vanwege onze ervaring op het gebied van video en animatie is het zelfs mogelijk om video en animatie met elkaar te combineren! We zorgen ervoor dat jouw animatie zowel inhoudelijk als visueel past binnen je totale marketing- en communicatieplan. Op die manier creëren we een animatie die werkt.

Alvast inspiratie opdoen? Download dan onze gratis Whitepaper met tips voor je animatie: '10 Tips voor een goede animatievideo'.
Wil je weten hoe wij animaties maken? Download dan onze gratis Whitepaper: 'Stappenplan: hoe maken wij animaties'
Nieuwsgierig geworden naar de kosten voor het maken van jouw animatie? Download dan onze gratis Whitepaper: 'Wat kost een animatie?'


WAAROM EEN ANIMATIE LATEN MAKEN?
Een animatie is niet alleen heel tof om naar te kijken. Het is ook heel functioneel! In een korte tijd kan je duidelijk uitleggen hoe iets werkt en waarom een bepaalde dienst of product interessant is voor je doelgroep. Een ander voordeel van een animatie is: alles is mogelijk! Om die reden worden animatievideo’s veel ingezet bij het verduidelijken van complexe processen of producten.
En dat is nog niet eens alles! Want wist je bijvoorbeeld dat:
 

  • een animatie zich goed leent voor het visueel leuker maken van 'saaie' onderwerpen 
  • een animatie de attentiewaarde van een bezoeker aanzienlijk verhoogt
  • je met een animatie online beter vindbaar bent voor je doelgroep


Wil je ook aan de slag met animatie? Leuk! Neem dan contact met ons op!

Animatiediensten

Animatievideo

Een complex verhaal helder krijgen én op speelse wijze opvallen bij je doelgroep? Dan heb je een animatievideo in 2D of 3D nodig!

Meer informatie
Explanimation

Een lastig product of ingewikkelde dienst uit te leggen? Maak je verhaal leuk en helder met een explanimation!

Meer informatie
Logo-animatie

Alles is op creatieve wijze te animeren. Zo ook jouw logo! Creëer op speelse wijze een betere focus op jouw logo!

Meer informatie

Onze klanten

Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Selectie van ons werk

Animatievideo Animatievideo Berg Toys EGT
Animatievideo Blokker
Animatievideo Bubble Trouble
Animatievideo Medians
Animatievideo Animatievideo Illunox
Animatievideo Showreel Animatie
Animatievideo Video - Trucker App animatievideo
Animatievideo Animatievideo WPS Smartflow
Animatievideo Animatievideo CDDN Complead

3 tips voor goede animatie

tip animatie video
Tip 1

Wat is het doel van je animatie? Wil je bijvoorbeeld de doelgroep kennis laten maken met je bedrijf of meer producten verkopen? Maak je doel concreet!

tip animatie video
Tip 2

Bedenk dat de animatie mensen moet triggeren om over te gaan tot een actie. Informeren is belangrijk, maar enthousiasmeren is misschien nog wel belangrijker!

tip animatie video
Tip 3

De uitstraling van de animatie moet passen bij je bedrijf. Niet alleen qua vormgeving, maar bijvoorbeeld ook qua muziekkeuze. Maak een animatie op maat!

Meer tips ontvangen? Download gratis onze tips voor een goede animatie!
Download

Onze werkwijze

Script & Concept

We bedenken een cool concept voor de animatievideo en maken het idee concreet.

Storyboard

In het storyboard tekenen we het idee scènes voor scènes uit.

Ontwerp

We ontwerpen alle scènes en elementen, passend binnen jouw huissijl.

Animeren

We maken je verhaal compleet en animeren de scenes, voice-over en muziek tot 1 geheel.

Meer weten?

Veelgestelde vragen

Wat is de beste lengte voor een animatie?

Er bestaat geen strenge regel voor hoe lang een animatie mag duren. Het hangt er namelijk helemaal vanaf welke boodschap je wilt overbrengen in de animatie, wie de doelgroep is en via welke kanalen je de animatie wilt verspreiden. Belangrijk is dat jouw boodschap goed overkomt en dat de animatie voor de doelgroep boeiend blijft om naar te kijken. 

Hoe wordt een animatie gemaakt?

Voor de ontwikkeling van een animatie doorlopen wij een aantal fasen. Deze fasen bestaan o.a. uit het ontwikkelen van het concept en script, het uitwerken van een storyboard en ontwerp en het daadwerkelijk animeren van de animatie. Wil je weten hoe onze werkwijze er voor een animatie precies uitziet? Download dan onze gratis Whitepaper ‘Hoe maken wij animaties?’. 

Hoe lang duurt de ontwikkeltijd van een animatie?

De oplevertermijn per animatie is heel verschillend. Het hangt onder andere af van de omvang van het project, de kwaliteitswensen en de eventuele deadlines waar jij als bedrijf mee te maken hebt. Voorafgaand aan het project maken we een overzichtelijke planning, zodat je altijd inzicht hebt in wanneer welke fase van toepassing is. In overleg met elkaar bepalen we de uiteindelijke opleverdatum. 

Wat kost een animatie?

Het is een veel gestelde en logische vraag waar we een concreet antwoord op zouden willen geven. Maar, gelukkig bestaat dat concrete antwoord niet, want de hoogte van de investering in een animatie bepaal je namelijk helemaal zelf. Met een animatie is veel mogelijk en daardoor kan de prijs ook zeer uiteenlopen. Wil je een inzicht krijgen in de verschillende kostenposten die van toepassing kunnen zijn op een animatie en welke keuzes en elementen van invloed zijn op de prijs. Download dan onze gratis Whitepaper ‘Wat kost een animatie?’.

Ik kom vaak het woord ‘Explanimation’ tegen. Wat betekent dit nou eigenlijk?

Explanimation betekent eigenlijk: uitleg animatie. Een explanimation is dus eigenlijk gewoon een animatievideo waarin (complexe) informatie op een eenvoudige en begrijpelijke manier wordt uitgelegd. 

Waarom moet ik voor Pink Producties kiezen?

We hebben jarenlange ervaring. We zijn volledig gefocust op video, animatie en videomarketing. We zijn zowel strategisch, inhoudelijk en uitvoerend sterk. En, met onze Rotterdamse aanpak ben je altijd verzekerd van een flexibele en doelgerichte aanpak. Wil je meer weten over ons? Werp dan een blik voor en achter de schermen op onze contact-pagina

Meer weten over alle mogelijkheden? Neem contact op