Skip to main content
22 Jan 2018

Een instructievideo inzetten als service en tijdsbesparing

Ons videowerk bestaat niet alleen uit het filmen op locatie met een professionele videocamera. We kunnen namelijk ook videomateriaal ontwikkelen van hetgeen wat op ons beeldscherm te zien is. Dit is handig voor instructievideo’s, waarin bijvoorbeeld de werking van een applicatie moet worden uitgelegd.

Het maken van dit videomateriaal doen wij met behulp van professionele software. Voordat wij aan de slag gaan met het maken van filmopnamen verdiepen we ons eerst in de applicatie waarvan een instructievideo moet worden gemaakt. Daarnaast ontwikkelen we een script waarin staat opgenomen welke onderdelen van de applicatie in beeld moeten worden gebracht en op welke manier.

Al het beeldmateriaal dat wij van de applicatie maken met onze computer monteren wij tot een heldere instructievideo in HD kwaliteit. Soms doen wij dit in combinatie met een bijpassende voice-over, die toelicht wat er in de video te zien is. Met deze handige instructievideo kunnen gebruikers op een zelfstandige manier bekijken hoe zij op een goede en effectieve manier met de applicatie aan de slag kunnen. Bovendien scheelt het de ontwikkelaar van de applicatie een hoop telefoontjes met vragen over de werking van de software.

Kortom, het laten maken van een instructievideo van bijvoorbeeld een applicatie is niet alleen een goede service naar je klanten. Met een instructievideo neem je jezelf ook een hoop werk uit handen. Benieuwd naar de mogelijkheden van het laten maken van een instructievideo? Neem dan contact met ons op. We vertellen je graag hoe we je kunnen helpen.

Laat je inspireren

25 Video Marketing Statistieken waar je blij van wordt! (deel 1/2)
We worden dagelijks overspoeld met geweldig groeiende cijfers en feiten over online video. We hebben de 50 leukste en belangrijkste Video Marketing Statistieken voor je op een rijtje gezet. De eerste 25 facts vind je in onderstaande lijst.
Lees meer
Nog meer leuke video Marketing Statistieken (deel 2/2)
Daar is hij dan, het tweede lijstje met 25 Video Marketing Statistieken die je niet mag missen. Het zijn weer mooie en relevante statistieken over de inzet van online video. Heb je het eerste lijstje gemist? Je vindt hem hier.
Lees meer
Breaking news! Pink Producties heeft een nieuwe website!
Nieuwe website Pink Producties is live! Waarom we toe waren aan een nieuw jasje lees je in dit blog. En oh ja, we hebben ook nog wat leuks voor jou om dit feestelijke moment te vieren! 
Lees meer
Meer weten over alle mogelijkheden? Neem contact op