Skip to main content
05 Jan 2015

YouTube mijlpaal: 4 miljard views per dag

Videosite YouTube heeft naar eigen zeggen een nieuwe mijlpaal bereikt. Inmiddels brengen meer dan een miljard mensen maandelijks een bezoek aan de site. Als YouTube een land was, zouden we na India en China het grootste land ter wereld zijn. 

Het aantal bekeken video’s is alleen al in de afgelopen acht maanden met 25 % gestegen. Er wordt elke minuut ongeveer 60 uur aan videomateriaal geupload door gebruikers. Dit is één uur video per seconde! In mei 2011 was dat nog 48 uur per minuut en was YouTube goed voor 3 miljard views.

Volgens YouTube, eigendom van internetgigant Google, bezoekt bijna één op de twee mensen op het internet de videosite. Voor het bedrijf een goede reden om de trouwe bezoekers en videomakers uitgebreid te bedanken: “Jullie hebben YouTube gemaakt wat het vandaag is. Bedankt.” 

YouTube heeft ook een grappige video online gezet om te laten zien wat er zich in een seconde voltrekt op de website. Bekijk de video hier: 

http://www.onehourpersecond.com/

Laat je inspireren

25 Video Marketing Statistieken waar je blij van wordt! (deel 1/2)
We worden dagelijks overspoeld met geweldig groeiende cijfers en feiten over online video. We hebben de 50 leukste en belangrijkste Video Marketing Statistieken voor je op een rijtje gezet. De eerste 25 facts vind je in onderstaande lijst.
Lees meer
Nog meer leuke video Marketing Statistieken (deel 2/2)
Daar is hij dan, het tweede lijstje met 25 Video Marketing Statistieken die je niet mag missen. Het zijn weer mooie en relevante statistieken over de inzet van online video. Heb je het eerste lijstje gemist? Je vindt hem hier.
Lees meer
Breaking news! Pink Producties heeft een nieuwe website!
Nieuwe website Pink Producties is live! Waarom we toe waren aan een nieuw jasje lees je in dit blog. En oh ja, we hebben ook nog wat leuks voor jou om dit feestelijke moment te vieren! 
Lees meer
Meer weten over alle mogelijkheden? Neem contact op